Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

ТЕМА: Бездіяльність прокуратури - прошу допомоги!

Бездіяльність прокуратури - прошу допомоги! 12 года 4 мес. назад #509

02 липня 2009 року, я приватний підприємець звернувся до Пенсійного фонду України Хортицького району м. Запоріжжя, з проханням надати довідку про відсутність заборгованості для закриття приватного підприємництва.

При розмові з головним спеціалістом відділу надходження оплат Шеффер Ольгою Олександрівною з’ясувалося, що у мене існує порушення звітності за 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 роки. У зв’язку з цією обставиною Ольгою Олександрівною було запропоновано мені сплатити штраф у розмірі 170 грв. мотивуючи тим, що це мінімальний штраф передбачений законодавством за кожний не звітний рік.

Я поцікавився: «Якщо законодавством передбачений штраф 170 грв. за кожний не звітний рік, тоді чому мені не нараховують штрафних санкцій за всі прострочені не звітні роки?».

Відповідь Ольги Олександрівни: «Якщо ми будемо нараховувати штрафні санкції за всі прострочені не звітні роки, то сума штрафу буде дуже велика і не кожен буде здатний оплатити її».

Я знову запитав: «Хто вирішує, кому, скільки за які роки платити?» У відповідь Ольга Олександрівна порадила звернутися з цим питанням до начальника їхнього відділення Фіногенової Галині Михайлівні, що я і зробив.

Відповідь Галини Михайлівни була наступна: Ми складемо на вас штрафні санкції за всі прострочені роки. Прошу вас за протоколами підійти завтра.

Наступного дня мені вручили якісь рішення «про застосування фінансових санкцій за несвоєчасне подання розрахунку сум страхових внесків на обов’язкове державне пенсійне страхування у строки, визначені законодавством», сума по цим рішенням складала 850.00 (вісімсот п'ятдесят гривень).

Після цього незрозумілого інциденту я звернувся до Заст. Начальника головного Управління Пенсійного фонду України в Запорізької області Кам’янченко Сергій Андрійовичу, з проханням розібратися з діями співробітників ПФУ Хортицького району. А, так само роз'яснити мені на якій підставі, згідно якого закону України з мене, приватного підприємця який останні сім років не займався жодною підприємницькою діяльністю вимагають сплатити немислимий штраф у розмірі 850.00 (вісімсот п'ятдесят гривень). На, що я виразної і логічної відповіді не отримав.

У серпні 2009 року, я звернувся до прокуратури Запорізької області, де написав першу заяву, з приводу грубого порушення чинного законодавства співробітниками Хортицького відділення Пенсійного фонду України. Дана заява була переадресована в Прокуратуру Хортицького району 28.08.2009 року №19-р, після цього співробітниками Прокуратури Хортицького району 04.09.2009 року заява була переслана в Запорізьке обласне управління Пенсійного фонду України – відповіді на дану заяву від співробітників Запорізького обласного управління ПФУ я так і не отримав.

У лютому 2010 року, звернувся до прокуратури Запорізької області, де написав повторну заяву, з приводу грубого порушення чинного законодавства співробітниками Хортицького відділення Пенсійного фонду України. Дана заява була переадресована 02.03.2010 року №07/1-р у Запорізьке обласне управління Пенсійного фонду України – відповіді на дану заяву від співробітників Запорізького обласного управління ПФУ я так і не отримав.

У жовтні 2010 року, звернувся до прокуратуру Хортицького району, де написав чергову заяву з приводу грубого порушення чинного законодавства співробітниками Хортицького відділення Пенсійного фонду України. Від помічника прокурора Блажко Катерини Сергіївни я дізнався, що моя заява за номером №604 в черговий раз була переадресована до Запорізького обласного управління Пенсійного фонду України - відповіді на яку я так і не отримав.

У листопаді 2010 року, звернувся до прокуратури Запорізької області, де написав скаргу на дії співробітників прокуратури. У якій вказав, що протягом року співробітники прокуратури порушують Закон України «Про прокуратуру», а також Закон України «Про звернення громадян». Вимагав призначити відповідального за розглядом неодноразових заяв з приводу грубого порушення чинного законодавства співробітниками Хортицького відділення Пенсійного фонду України. Також, провести перевірку співробітників прокуратури Хортицького району м. Запоріжжя за фактом їх бездіяльності.

10 грудня 2010 року прийшов лист-відповідь від прокуратури Запорізької області № 07/1-4378-10 в якому говориться:
«Прокуратурою області розглянуто Ваше звернення щодо неправомірного застосування фінансових санкцій та з інших питань.
Встановлено, що рішення від 02.07.2009 про накладення фінансових санкцій за неподання звітності до органів Пенсійного фонду України № 480, 481, 482 та 483 винесені зі сплином встановленого строку накладення фінансових санкцій, чим порушено Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». У зв’язку з цим начальнику управління Пенсійного фонду України в м. Запоріжжя принесено 4 протести про їх скасування, які наразі перебувають на розгляді.
Крім того, в діях службових осіб управління встановлено порушення Закону України «Про звернення громадян», якими Ваше звернення, що надійшло з прокуратури Хортицького району м. Запоріжжя у серпні 2009 року, не зареєстровано належним чином та не розглянуто. На усунення порушень начальнику управління внесено припис, який також перебуває на розгляді.
»

Після цього, 22 грудня 2010 року прийшов черговий лист від прокуратури Запорізької області № 230-10 в якому говориться:
«В додаток до раніше наданої відповіді на Ваше звернення щодо порушень працівниками УПФУ в Хортицькому районі Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», повідомляю, що УПФУ в Хортицькому районі відхилено протести прокуратури Хортицького району м. Запоріжжя.
Враховуючи вищевикладене, прокуратурою Хортицького району м. Запоріжжя пред’явлено в Ваших інтересах адміністративний позов до УПФУ в Хортицькому районі про визнання рішень УПФУ в Хортицькому районі противоправними ті їх скасування.
»

У лютому 2011 року відбулося кілька судових засідань, після яких суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С. постановив: «Позовні вимоги задовольнити. Рішення № 480, 481, 482, 483 від 02.07.2009 скасувати.»

04 квітня 2011 надійшов лист-повідомлення Запорізького окружного адміністративного суду про те, що Управління ПФУ направляє в Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд Україні «апеляційну скаргу».

18 жовтня 2011 року у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді відбулось судове засідання з розгляду апеляційної скарги управління Пенсійного фонду України в Хортицькому районі м. Запоріжжя на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від «01» березня 2011р. по справі за позовом Прокурора Хортицького району м. Запоріжжя в інтересах Матрій Андрія Климентійовича до управління Пенсійного фонду України у Хортицькому районі м. Запоріжжя про визнання рішень протиправними та їх скасування.
На судове засідання представники прокуратури не з’явились, чим були порушені ст..5, 6, 34, 35, 36, 36-1, Закону України «Про прокуратуру». На даному засіданні суд скасував постанову Запорізького окружного адміністративного суду від «01» березня 2011р. по справі №2а-10777/10/0870.

21 жовтня 2011 року, звернувся до прокуратури Запорізької області, де написав скаргу на дії співробітників прокуратури. У якій зазначив, що співробітники прокуратури Хортицького району м. Запоріжжя систематично порушують законодавство України.
Відповіді на даний лист я не отримав.

Вже немає сил поодинці боротися з вітряними млинами, прошу допомоги у ЗМІ. Дякую за небайдужість.

* * * * * * * * * *
Дане повідомлення було опубліковане на:
http://podrobnosti.ua/forum/
http://inter.ua/forum/
http://www.stb.ua/forum/

та інших сайтах..
Администратор запретил публиковать записи гостям.
Время создания страницы: 0.151 секунд

Мы ВКонтакте

 

Сайты


Статистика

Посетители
854
Материалы
2021
Количество просмотров материалов
10232824

Интернет Ресурсы