Організація інформаційної системи Громадського контролю

Народ доручив державі здійснення влади на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і Законами України. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Така організація влади передбачає наявність постійного зворотного зв'язку між людиною (громадянами та їх об'єднаннями) і державою, який уможливить не лише контроль народу за діяльністю органів державної влади, органів державного управління та місцевого самоврядування, а й об'єктивну оцінку такої діяльності. Держава, яка прагне до виконання свого головного обов'язку - забезпечення прав і свобод людини, немає чого боятися. Таку владу народ всіляко підтримає. Відсутність контролю вочевидь свідчить про небажання держави вести конструктивний діалог з громадськістю, що не заважає громадянам, керуючись своїм конституційним правом, створити відповідну систему контролю за участю влади або без неї.

В м. Запоріжжя виникли умови для створення такої системи взаємодії громади з органами державної влади, державного управління та місцевого самоврядування, яка забезпечить зворотній зв'язок та ефективний прозорий контроль за реалізацією, захистом та поновленням прав мешканців міста. Ця система дозволить не лише залучити громадськість до безпосереднього управління містом та вирішення його чисельних проблем, а й запровадити принципово нові концептуальні рішення, які дозволять запобігти порушенню прав громадян в майбутньому.

Паливода Віктор Іванович, член Координаційного комітету "ВЗАЄМОДОПОМОГА", експерт з питань безпеки і реалізації народовладдя, колишній керівник спеціальних служб підпорядкованих Президенту України розповідає, яким чином можно організувати систему Громадського контролю та змінити ситуацію в країні на краще.

Завантажити відеофайл - http://yadi.sk/d/ooA2e2lqDtTVC

Чтобы оставить комментарий Вам надо зарегистрироваться на сайте

Мы ВКонтакте

 

Сайты


Статистика

Посетители
854
Материалы
2021
Количество просмотров материалов
10190825

Интернет Ресурсы