Громадянський рух ЧЕСНО

На гроші Сполучених Штатів Америки, переможця у Холодній Війні, на території переможеної держави (України) для нагляду за Верховною Радою, створено громадянську організацію поліцаянтів «ЧЕСНО», чия мета, якщо користуватися термінологією «Концепції Суспільної Безпеки», полягає у «обрізанні еліти», звільнення шляху до влади «новому порядку».

Любую можно кашу моровую
Затеять с молодежью горлопанской,
Которая Вторую Мировую
Уже немного путает с Троянской.

И.Губерман

Перш ніж ми розпочнемо з’ясовувати хто ці громадяни, що зовуться ЧЕСНО, та взяли собі за емблему овоч часник, скажемо кілька слів про зовнішньополітичний стан у якому опинилася Україна на кінець 2012 року.

Якщо кого дивує, як пов’язана діяльність виключно внутрішньополітичної організації із зовнішньополітичним станом, що склався навколо України, тому ми дамо пояснення коли будемо говорити про джерела фінансування організації ЧЕСНО, що до речі є на її Інтернет-сторінці.

Розгляд стану в якому знаходиться зараз Україна розпочнемо із згадки деяких зовсім недавніх історичних фактів. Це загальновідомі речі, які визнаються усіма без винятку політиками усього світу, але з деяких причин ці події залишаються тим, про що не прийнято згадувати. Про такий стан речей, відомий російський письменник Антон Павлович Чехов влучно сказав: «в доме повешенного о верёвке не говорят». Хоча, для сучасної української молоді, мабуть кращим прикладом буде один із героїв Гаррі Поттера: «той, чиє ім’я не можна вимовляти», бо ж російська література стала нині для українців зовсім «іноземною»... Хоча, ці згадані «деякі причини» не що інше, як звичайнісінькі методи інформаційної війні, яка, до речі зовсім не спинилася після розгрому СРСР (Союзу Радянських Соціалістичних Республік) в 1991 році, а на повну продовжується Сполученими Штатами Америки, та всім Західним Світом, тепер уже супротив його уламків, України, Росії, Білорусії...

Факт перший. У другій половині ХХ-го сторіччя точилася Холодна (інформаційна) війна між двома світами. На одному боці були країни Західної Європи, Америки та Великобританське Королівство. На другому боці були країни слов’янських народів, які були об’єднані у Радянському Союзі та Варшавському Договорі.

Як відомо з історії, кожна війна закінчується тим, що переможець починає на свій лад і розсуд хазяйнувати на території переможених держав. Встановлювати своїх намісників, прокураторів, гауляйтерів, менеждерів, тощо... Впроваджувати свої закони, збирати данину, відбирати маєтності, гроші (золото), ресурси, насаджати свій лад життя, встановлювати панщину, рабство, змушуючи (силою, обманом, чи іллюзією) до безоплатної праці громадян поневоленої держави.

Факт другий. Після перемоги у Холодній Війні, у 1991 році, коли було зруйновано Радянський Союз та Варшавський Договір, економіку України, що була фундаментально інтегрована з економіками інших слов’янських країн (Росія, Білорусія, Болгарія, та ін.) було видрано «із м’ясом» за обіцянки інтегрувати її до Європи. Але як згодом з’ясувалося, обіцянки ніхто не збирався виконувати. Їх давали тільки для того щоб розірвавши економічні зв’язки, та повністю зруйнувати економіку переможених країн слов’янського світу.

Якщо, хтось все ще вірить, що країни Західної Цивілізації вели війну з комуністичною політичною системою, то хай спочатку замислиться, чому після того, як комуністична партія була усунена від керівництва, було продовження руйнування економіки, і це знищення було доведено майже до нуля?        

Факт третій. Холодна війна в значній мірі складається із дій на інформаційному просторі, де головними знаряддями є друковані видання, радіо, телебачення та Інтернет. Ці дії спрямовані на прославлення переможця, та його дій, а також створення громадсько-політичної атмосфери, за якої широкі маси населення будуть підтримувати окупаційні власті. Звісно, що для цього ніхто не стане друкувати в Україні газету «The Wall Strees Journal» англійською мовою. Тут потрібні корінні запроданці, п’ята колона, які  пояснять своїм же співвітчизникам, на їхній же мові, що до чого... І тут як на диво, спрацьовує один із головних принципів устрою капіталістичного світу: добра робота повинна бути добре оплачена. І вони платять: стипендіями, грантами, благодійними фондами. А виконавці? Хто вони? Звісно – більшою частиною молодь! Ті, хто не має життєвого досвіду, не приймав участі у «бойових діях» «Холодної війни», не знає своєї історії, не пам’ятає своїх предків...

Будемо пам’ятати ці вищезгадані три факти, які справджуються у відношенні до будь якої війни, холодної, чи гарячої, та й у всі часи, від Троянської Війни і до сьогодення...

 От тепер, коли ми визначили деякі орієнтири звернемося безпосередньо до нашої теми. Почнемо із зовсім простого питання, яке також являється базовим для капіталістичного устрою, і про яке в народі говорять так: «хто гроші платить, той музику і замовляє». На всяк випадок, слід пояснити, якщо читач цього допису молода людина, що «розбудова вільної України» - у зрозумілих термінах означає: «побудова капіталістичного устрою в Україні»  

З’ясуємо джерела фінансування громадянського руху ЧЕСНО. На  офіційній сторінці руху знаходимо за пунктами:

  • 2) знаходимо Організаторську роботу в рамках руху ЧЕСНО здійснює команда з 9 спеціалістів ГО «Центр ЮЕЙ» за фінансової підтримки UNITER (PACT, USAID) та Omidyar Network.
  • 7) 9 грудня пройшла перша публічна презентація Руху ЧЕСНО, ... Устаткування - великі банерні конструкції, звукове обладнання, колонки та підсилювачі звуку ГО Центр UA взяла в оренду за фінансової підтримки Pact UNITER - за 6 552 грн.
  • 8) 2000 значків профінансував ГО Центру UA Pact UNITER - 5 663 грн.
  • 11)  Виробництво 200 футболок профінансував Pact UNITER та виконав ГО Центр UA за 10 920 грн.
  •  ...
  • 16) Маніфести та роздаткові матеріали підготував ГО Центр UA за фінансової підтримки Pact UNITER у розмірі 3 355 грн.
  • ...
  • 31)  400 грн оренди зали в Кіровограді сплатив Центр UA за фінансової підтримки Omidyar Network. Кава-пауза коштувала Центру UA 106, 69 грн - фінансова підтримка Omidyar Network. Покрити деякі організаційні витрати Центру UA стало можливим за фінансової підтримки Omidyar Network  у розмірі 265,31 грн.
  • ...
  • 59) 28 серпня ми презентували методологію другого етапу дослідження ЧЕСНО. Організувати тригодинну експертну дискусію за участі 60 гостей – журналістів, політологів, соціологів, дипломатів та громадських активістів – стало можливо завдяки фінансовій допомозі Pact UNITER у розмірі 3 016 грн.

Ми привели тільки деякі статі витрат, але майже у всіх пунктах присутні головні платники: UNITER, PACT, USAID, Omidyar Network, проект Pact UNITER. Дивують дві речі. Перша, що так відверто і прями вказані джерела фінансування (чого не буде потім, коли ми спробуємо простежимо весь ланцюг надходження грошей).  Друге, що всі ці організації – не комерційні, тож своїх грошей не мають, і своїх грошей не заробляють... То ж прийдеться шукати того, хто вже тепер цим посередникам «замовляє музику»...

1) UNITER. Або UKRAINE NATIONAL INITIATIVES TO ENHANCE REFORMS. До речі нікого не дивує, що «українська» організація має «англійську» назву? А те, що вхідна сторінка на сайт починається також англійською?

Про фінансування UNITER вже не написано так відверто, але на кожній сторінці сайту у верхньому лівому куточку завжди залишається пам’ятка «Від американського народу», а на закладці «Що ми робимо» знаходимо: «“Об’єднуємося заради реформ” (UNITER) - п’ятирічний проект, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується Pact, Inc в Україні». 

Дивно. Народ країни, із астрономічним зовнішнім боргом в 17 трильонів доларів, у якого світові банки «йдуть по вітру», і у якого починають відбирати те, за що не встигли виплатити кредит, знаходить зайву копійку, щоб допомогти демократії у якійсь там Україні, місцезнаходження якої навряд чи відоме більшості згаданого населення США.  

Серед партнерів\спонсорів на вхідній сторінці знаходимо ще дві організації: Міжнародний фонд "Відродження" та «Фонд Східна Європа». Засновником Фонду «Відродження» є горезвісний фінансист, член Більдербергського Клубу, мілліардер, американець, Джордж Сорос. Людина, яка більш ніж комуністів ненавидить слов’янські народи. Для тих, хто сумнівається порадимо звернутися хоча б до факту спроби видавництва у Росії підручників з «Історії Росії», про що говорить у своїй статі Западную бюрократию разгромилиАлена Миронова. На тому разі провокація не пройшла, але на пам’яті інші успішні акції Джорджа Сороса, наприклад, коли за кілька років діяльності проекту «Соросовський вчений\професор\студент\вчитель» йому вдалося те над чим десятками років безуспішно билося ЦРУ (Центральне Розвідувальне Управління) США - збір та систематизацію інформації про науковців СРСР\(колишнього СРСР). За ті означені кілька років у руках Сороса опинилася сама детальна інформація як про кількість науковців, так і про теми та стан досліджень. 

До речі ким фінансується «Фонд Східна Європа» можна теж ознайомитися на їхній Інтеренет сторінці.

Отже, одне джерело фінансування ми віднайшли - Джордж Сорос.

2) USAID. Заходимо на Інтернет сторінку цієї організації, де зразу же очі зупиняються на підпису в кінці сторінки: «Цей сайт створений та підтримується Агентством США з міжнародного розвитку, Київ, Україна Останнє оновлення: 11 вересня 2012 року».

Дивні речі відбуваються у світі! Чи то Агенство Сполучених Штатів від нині знаходиться в Україні?! Чи Україна вже стала 52-м штатом США?! Дивно!

За фінансування запитувати не варто, адже і так зрозуміло, що Агенство США є складовою частиною уряду США, отже фінансується з бюджету Сполучених Штатів.

3) Omidyar Network. Інвестиційна компанія, заснована П’єром Омидьяром, засновником успішного і широковідомого Інтернет-ресурсу eBay. Заробивши грошей на проекті eBay, П’єр Омидьяр створив новий тип компанії, яка поширює свою діяльність на комерційні, не комерційні проекти, а такою на політику, бізнес, соціальні проекти. Мабуть із утворенням цієї компанії настав час нового словоутворення, коли на зміну слову «транснаціональна» приходять такі характеристики, як «транс-політична», «транс-фінансова», «транс-привана», «транс-соціальна».

Але ж знову, говорячи про фінансові джерела Omidyar Network, ми бачемо, що це гроші світових міліардерів. Роздумуючи над причинами інтересу світових міліардерів до України, та до її долі, навряд чи кому спаде на думку, що хазяїв великих грошей турбує щось інше а ніж гроші.     

4) ГО Центр UA. Наофіційній сторінцізнаходимо наступне: «Команда організації займалася реалізацією проектів у сфері європейської та євроатлантичноїі нтеграції. У «Центрі UA» працюють експерти, які мають досвід у сфері журналістики, громадської діяльності, PR, працювали на державній службі тощо. Водночас «Центр UA» володіє великою базою контактів та співпрацює з міжнародними експертами, політиками та журналістами як член і координатор Партнерства «Новий Громадянин», що об’єднала близько 50 громадських організацій.»  

На справді, все що мають «ГО Центр UA» (ГО- Громадська Організація) це руки та ноги, для того щоб відробляти гроші світових міліардерів та уряду США. На тій же - вищезгаданій Інтернет сторінці знаходимо, як для прикладу:

9) 2000 листівок, 3000 календарів, 200- наліпок надрукував ГО Центр UA за фінансової підтримки Pact UNITER у розмірі 7 560 грн

10)Виробництво 200 футболок профінансував Pact UNITER та виконав ГО Центр UA за 10 920 грн

18) Кава-паузу привіз Центр UA за фінансової підтримки Omidyar Network у розмірі 207,05 грн.

24) Приміщення готелю Тернопіль орендував ГО Центр UA за фінансової підтримки Omidyar Network у розмірі 513 грн.

Ну, й таке інше... Тобто, виконавці. Тож до джерел фінансування не належать, і згадали мі їх тільки за тим, що на початку статі привели факт №3, де наголошується, «що робота повинна бути добре оплаченою».

Тобто, тепер ми вже знаємо ХТО платить, і знаємо КОМУ платить. Окрім «ГО Центр UA» інших одержувачів грошей із Заходу можна легко знайти по партнерським зв’язкам. Наприклад:

  • ГО Інтерньюз-Україна
  • Інститут масової інформації
  • Комітет виборців України
  • Центр політичних студій та аналітики
  • Інститут медіа права
  • Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва
  • Фундація “Суспільність”

 Тепер залишилось останнє, і мабуть найголовніше, відповісти на питання «а навіщо світові міліардери платять гроші своїм українським найманцям?» В чому сенс цієї діяльності? Чого вони прагнуть?

Найпростіше буде відповісти на прикладі «Громадянського Руху ЧЕСНО». І тут нам знадобляться згадані спочатку Факти №1 та №2 в світі останніх внутрішньополітичних подій. На сьогоднішній день українцям в Україні мало що належить, (окрім, як звичайно своїх кайданів). Золотовалютний запас знаходиться поза межами України, міліарди українських міліардерів (кількість яких, у кризові для України, роки зросла із 3-х до 8-ми) також повністю перебувають у закордонних банках.

І що дивно, кредити у Європи Україна бере не «на розвиток», тобто, не на те, що з часом обернеться прибутком, а на «прожити зараз»...

Але все ж щось залишилось... Останній рубіж, а точніше два. Передостанній, то дві тисячі з лишком підприємств, що все ще знаходяться у державній власності, а останній, то земля, яка поки що не є законодавчо ствердженим товаром.

Тож Верховну Раду у найближчому майбутньому чекають два рішення, після яких Україна зникне як самостійна держава. Остаточна приватизація назавжди закріпить право «західних міліардерів», (таких, як для прикладу, Джордж Сорос) на володіння всією економікою України.

9 грудня, Верховна Рада України в першому читанні вже прийняла законопроект про ринок землі. Поки що діє мораторій на продаж землі до 1 січня 2013 року. Але, колись, мораторій все одно скінчиться...

Тож світовій еліті, західним міліардерам, потрібна ПОВНА ЛЕГИТИМНІСТЬ дії Верховної Ради. Потрібно, щоб на голосуваннях були присутні ВСІ депутати, а над депутатами потрібен ПОВНИЙ контроль, для того щоб проголосували «так як потрібно». Це не секрет, що у Верховній Раді засідають зовсім не бідні люди України. Так, скажемо, на стан 2011 року, вікіпедія повідомляє, що:

  • Сукупні статки сотні найбагатших людей України перевищують річний бюджет держави. Серед багатіїв виявився 22 народні депутати, з них 16 входять до фракції Партії регіонів. Весь чиновний люд з рейтингу «коштує» половину всього списку «Forbes».
  • Сукупні статки 100 найбагатших українців складають $56 млрд. «Якщо розділити на всіх жителів України, вийде по $1224 на кожного. З них $350 – внесок найбагатшого українця Ріната Ахметова», – пише видання, відмічаючи, що сукупний бюджет України становить трохи більше $40 млрд. А капітал найбагатшої людини планети – мексиканця Карлоса Сліма (телеком) – на $18 млрд більший від «вартості» всієї української сотні.
  • До рейтингу Форбса потрапили 16 нардепів з фракції Партії регіонів, які «коштують» понад третину від загальної вартості сотні - $20,37 млрд: Ахметов, Веревський, Богуслаєв, Скударь, Хмельницький, Янковський, Климець, Савчук, Клюєв Сергій, Фельдман, Звягільський, Климов, Ландик, Глусь, Іванющенко, Пригодський.
  • Шість народних депутатів з інших фракцій мають статки $3,59 млрд: Жеваго (БЮТ), Васадзе (позафракційний), Буряк (п/ф), Сігал (п/ф), Палиця (НУНС), Тополов (НУНС).
  • В уряді працюють три віце-прем’єри з статками $1,28 млрд: Тигипко, Колесніков, Андрій Клюєв.
  • В рейтинг потрапили голова Ради Нацбанку Порошенко ($866 млн), мер Києва Черновецький ($745 млн) і голова СБУ Хорошковський ($426 млн).
  • Загальні статки 28 чиновників та обранців склали понад $27 млрд, або половину від загальної «вартості» сотні українських капіталістів.

 Отож і знадобилися браві хлопці та дівчата із ГО ЧЕСНО, щоб:

- із однієї сторони через українське суспільство мати тиск на «українську еліту», та у випадку необхідності (чергової кольорової революції) створити у суспільстві потрібний для «обрізання еліти» настрій.

- із другої сторони запевнити цю саму «українську спільноту», що головне це не те які закони приймає Верховна Рада, а те, чи чесні та добропорядні самі народні обранці, що приймають закони. (Тобто зміщення акценту із принципового на малозначне).

І таким чином створити в Україні видимість громадянської підтримки самими широкими верствами населення легітимності та законності майбутніх, і на жаль безповоротних рішень Верховної Ради про ринок землі, та остаточне і повне роздержавлення української економіки.

Володимир Коваль

26 жовтня 2012 року

фото взято із сайту   http://www.chesno.org/

Посилання на сторінки згаданих у тексті організацій та фактологічній матеріал  також присутні.

Хай Вам щастить!

Комментарии   

 
#2 Коваль Володимир Анатолiйович 01.11.2012 22:09
Цитирую Владимир:
Чтобы эти враги не захватили нас врасплох, надо делать как в России сайт всенародных Интернет-референдумов по ключевым вопросам жизни, смотри - национальныйзакон.рф/centralbank.html

Вообще-то Украину УЖЕ захватли... (это так, на всяк случай, если сей прискорбный факт так и остался незамеченным)

Кстати, если Вы следили за прошедшими в прошлое воскресенье выборами, могли заметить одну интереснейшую деталь, которую заметили ДАЖЕ иностранные наблюдатели! Ту деталь, что никто насилия над народом не творил, его не запугивали, не стреляли, и не напрягали... С этой стороны это действительно были ЧЕСТНЫЕ выборы...

Но, вся фишка в том, что Выборам предшествовала офигеннейшая информационная атака, что-то типа зомбирования. Вроде как по открытой информации на агит-пропаганду потрачено около 0,5 миллиарда долларов... Если говорить о "скрытой" пропаганде, которая тоже чего-то стоит, то и весь миллиард, а это, так себе, всего лишь 1\30 - я годового бюджета Украины.

Поэтому, результат выборов - это реальное желание населения... Правда в том, что оно искажено информационным давлением... А значит, есть смысл работать именно на информационном поле над раскрытием дезинформации...

Кстати, а почему у нас на сайте так и не появилась статья по результатам выборов? Хотя бы "редакторская"? Неужели выборы Парламента столь незначительное событие в жизни страны, что и говорить не о чем?
 
 
#1 Владимир 31.10.2012 14:28
Чтобы эти враги не захватили нас врасплох, надо делать как в России сайт всенародных Интернет-рефере ндумов по ключевым вопросам жизни, смотри - национальныйзакон.рф/centralbank.html
 

Чтобы оставить комментарий Вам надо зарегистрироваться на сайте

Мы ВКонтакте

 

Сайты


Статистика

Посетители
854
Материалы
2021
Количество просмотров материалов
10189768

Интернет Ресурсы